So true..

10.9.13

Krásné úterý, moje milé čtenářky :)
Dnes mi kamarádka poslala email s tak pravdivým textem, že vám to prostě musím přepsat a sdílet dál. Přijde mi, že na Čechy to sedí dvojnásob.

Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let. Rozhodli se cestovat, pracovat a poznávat svět. A tak se rozjeli do světa se svým oslem. Přijeli do první vesnice, lid jejich příchod komentoval : "Podívejte na toho nevychovaného chlapce.. on na oslu a chudáci rodiče pěšky. Že to tak nechají!" A tak manželka řekla manželovi : "Nedovolme, ať mluví špatně o našem synovi." Manžel sundal dítě a sám nasedl na osla.

Přijeli do druhé vesnice. Lid bručel : "Podívejte na toho nestoudného otce! Nechá manželku a syna trápit se pěšky, zatímco on se veze na oslu." Tak muž sestoupil a nechal posadit manželku. On se synem vedli osla za uzdu.

Přijeli do třetí vesnice a lid to opět komentoval : "Chudák muž! Po namáhavé celodenní práci nechá sedět manželku na oslu. A chudák chlapec! Jak nešlechetnou matku má." A tak se rozhodli sednout na osla všichni tři. Znovu vyrazili na pouť.

Když přijeli do čtvrté vesnice, zaslechli, co si říkal lid : "Jsou to bestie. Větší bestie, než sám osel, co je nese. Umořili by ho k smrti, místo aby sestoupili a kráčeli svorně vedle něho.." Ale v další vesnici nemohli uvěřit svým uším, když slyšeli : "Hele, to jsou ti tři idioti, co kráčejí pěšky, i když mají osla, který je může nést!"


No nevím jak vy, ale mě to rozesmálo :D Nikdy se prostě nezavděčíte všem, i kdybyste dělali všechno dobro světa, stejně se najde někdo, kdo vás bude pomlouvat. Proto dělejte co vás baví a neřešte, co si o vás myslí okolí. Obklopte se lidmi, kteří za to stojí. A věřte mi, že se vám bude žít mnohem lépe! :)

 Užijte si krásný večer! M♥

6 comments:

  1. Přesně tak - cokoliv člověk udělá/řekne, vždy se najdou lidé pro a proti :-) Nedá se zavděčit každému, není to prostě monžné :-)

    World By Bella

    ReplyDelete
  2. pekne povedane, ked sa tak nauci clovek fungovat hned mu bude lahsie!

    Inak pozyvam na giveaway o BIELENDA BALICEK, tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Pravda pravdouci:)
    Přijd se mrknout take ke me budu rada :)

    www.olivains.com

    ReplyDelete
  4. Vždy když tento text čtu (a že jsem ho četla už hodně krát), vždy si uvědomí, že se doopravdy nikdy nezavděčíš každému. Ale takový je život.
    Máš skvělý blog ♥ Hanka

    ReplyDelete