MY CURRENT SKINCARE ROUTINE

26.7.14





Docela často mi chodí dotazy ohledně mojí péče o pleť, proto jsem se rozhodla pro vás dnes nafotit produkty, které používám. Moje pleť je normální/smíšená s mastnou T-zónou. Mám to štěstí, že nepotřebuji žádnou speciální péči, stejně tak to mám s vlasy. Můžu používat více méně cokoli, vyzkoušela jsem už spoustu značek a nikdy jsem nezpozorovala nějaký výrazný rozdíl. Docela často produkty střídám, když je vypotřebuji, takže je možné, že za půl roku bude moje sestava úplně jiná. Na odlíčení už nějakou dobu používám micelární vodu od Garnier. Je to první micelárka, kterou jsem kdy vyzkoušela, takže ji nemůžu s ničím srovnat, ale jsem s ní spokojená. Až mi dojde, možná vyzkouším Biodermu, kterou si všichni tak chválí.

Po odlíčení přichází na řadu čištění pleti. Už rok používám Clarisonic a nemůžu si ho vynachválit. Často mě překvapuje, kolik makeupu na kartáčku ještě zůstane. Díky Clarisonicu je pleť opravdu dokonale a do hloubky vyčištěná. Jestli někdo nad jeho koupí uvažujete, moc ho doporučuji, ta investice se vážně vyplatí. Když nemám makeup, pleť vyčistím jen čistícím gelem od Garnier.

1x - 2x týdně si dávám masku, právě teď používám Alverde s extraktem z hroznových jader a přirozeným sprašem. Líbí se mi, že je maska bio, neobsahuje živočišné látky, ani látky barvící a konzervační. Nějaké výrazné nedokonalosti mě naštěstí netrápí, ale když se jednou za čas nějaký ten pupínek na pleti objeví, použiji Akneoxid 5 a do druhého dne je pryč. 

Krém, který momentálně používám, je L´oréal Triple Active pro normální až smíšenou pleť. Má opravdu velmi příjemnou parfemaci, vůně je krásná a jemná. Na pleti je moc příjemný a nemám co bych mu vytkla. Před ním jsem používala Nivea pure and natural, a ačkoli má být 95% ingrediencí přírodního původu, vůně byla hrozně výrazná, pro mě to bylo až nepříjemné. L´oréal proto byla opravdu příjemná změna. Celkově čím jsem starší, tím víc mi vadí příliš parfemovaná kosmetika.

To by bylo k mojí péči o pleť nejspíš všechno. Dejte mi vědět, co používáte vy a co vám vyhovuje. xoxo, M♥

7 comments:

  1. Garnier micelárku zrovna dodělávám a jsem s ní moc spokojená. Jinak celkově jsem spokojená s Biodermou kterou mám asi nejraději a tahle od Garnier jí dost šlape na paty stejně jako L'oréal. Jinak s ničím zkušenost nemám.
    Já momentálně používám tu micelárku a okurkový tonik od Ziaji, pak čistící gel od Dermacolu Acne Clear a poté okurkový krém opět od Ziaji :) !

    ReplyDelete
    Replies
    1. To zní dobře, Ziaju taky musím někdy zkusit :)

      Delete
    2. Určitě vyzkoušej, zatím jsem neměla produkt který by mi nesedl. Jinak mám vlastně doma ještě akneroxid nově, ale ten mě nějak zvlášť neohromil :(

      Delete
  2. Garnier je hodně dobrý ale asi jak na jakou plet? jinak s jinymi produkty zkušenosti nemám ale jsou
    to dobré další typy:) můžu se zeptat cco je to za kartáček děkuji

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to Clarisonic, zkus si to zadat na youtube a vyjede ti spousta recenzí :)

      Delete
  3. Ja už nejaký ten rok použivam iba micelárku od Biodermi a čistiacu šľahačku Hydrabio a som veľmi spokojná, ale mňa práve opačne láka vykúšať tú od Garnier. Inak krémy pravidelne striedam, a začala som poctivo používať už aj očný krém. Nad clarisonicom uvažujem už dlho, musím sa už konečne odhodlať a kúpiť si ho , tá pleť si to zaslúži :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hodně často čtu, že micelárky Garnier a Bioderma jsou skoro stejné, takže za zkoušku nic nedáš :) Já oční krém zatím nepoužívám, ale za pár let určitě pro jistotu začnu :) A do Clarisonicu určitě jdi! :)

      Delete